Denne delen av web-sidene skal forsøke å gi ett enkelt bilde over hva skjoldbruskkjertel hormoner er, hvilke hormoner er relatert med hverandre, hva de gjør og hvordan de reguleres. Alle skjoldbruskkjertel hormoner kan sjekkes ved blodprøvetakning.


Alle hormonene som produseres i forhold til stoffskifte er avhengige av hverandre og lages ut i fra en 'kjede-reaksjon'.

Bildet forsøker å vise TRH som produseres i Hypothalamus (altså i hjernen) som går inn i hypofysen (kjertel) for å produsere TSH. Basert på nivåene av T4 og T3 i kroppen og cellene vil TSH enten økes eller senkes, for å trigge henholdsvis mer eller mindre produksjon av T4 og T3.


Følgende bilde viser thyreoidea systemet, der TRH trigger TSH, som igjen trigger T4 og T3 hormonene som sendes ut i kroppen og cellene våre.De forskjellige stoffskiftehormonene er nærmere forklart på egne sider. Du finner disse i menyen.

Antistoffer - ikke hormoner, men kan påvirke hormonproduksjonen!

Les mer om antistoffer her.

Les mer om de forskjellige hormonene tilknyttet Skjoldbruskkjertelen her:


Relaterte artikler fra thyroid.no bloggen:

Gode artikler i STOFOs siste Thyra

Undertegnede er medlem av Stoffskifteforbundet (STOFO) - gleden var dermed veldig stor når jeg leste STOFO sitt siste medlemsblad Thyra!

Sterk prisøkning på Armour over natten!

Mange har reagert med skrekk og gru på en enorm prisøkning på Armour!

Boots lover best pris på Armour

Per 1 April har Boots lovet å være billigst på Armour!

Dårlig nytt for stoffskiftepasienter i Danmark?

15 april ble det skrevet en artikkel på websiden til den danske foreningen for pasienter med lavt stoffskifte (DDHL - Den Danske Hypothyreose Landsforening). Der meldes det at pasienter blir fratatt en meget viktig komponent av sin behandling, nemlig alt det denne web-siden står for!

Thyroid nyhet fra Island!

Artikkelen som omtales her er fra 4. februar i år, men er allikevel gode nyheter for oss! På Island skal de nå utvinne thyroide medisiner fra sau.